5 Πράγματα που πρέπει να προσέχετε ανακαινίζοντας την κουζίνα σας!

woodify έπιπλα κουζίνας

Η κουζίνα είναι ένα κομβικό σημείο για όλη την οικογένεια. Κατά μέσο όρο περνάμε περισσότερο χρόνο χαλάρωσης εκεί από ότι κάνουμε στο σαλόνι μας, για να μην αναφέρουμε το χρόνο που δαπανάται στο μαγείρεμα και στο φαγητό. Η ανακαίνιση της κουζίνας σας δεν είναι σε καμμία περίπτωση κάτι απλό! Μια οικογένεια στην Ελλάδα ξοδεύει κατά μέσο ορό 4.000€ σε αυτό το δωμάτιο, από οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού, επομένως είναι σημαντικό να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε κανένα σημείο! Εδώ είναι τα 5 top πράγματα που οι άνθρωποι αμελούν κατά την ανακαίνιση της κουζίνας τους.

Anakena κουζίνα

1) Πλάτη κουζίνας 

Είτε επιλέξετε πλακάκι , είτε γρανίτη ή γυαλί θυμηθείτε ότι αυτό το σημείο είναι ένα λειτουργικό μέρος της κουζίνας καθώς είναι ένα χαρακτηριστικό του σχεδιασμού. Σκεφτείτε όλα τα λάδια και τα λίπη στην κουζίνα και φανταστείτε πιτσιλιές σε όλη την πλάτη… Δεν είναι ένα όμορφο θέαμα! Χρειάζεστε λοιπόν κάτι που θα καθαρίζει εύκολα και γρήγορα! Αυτή η επιλογή λοιπόν είναι αρκετά σημαντική καθώς θα σας απαλλάξει από περιττό κόπο αλλά και κόστος.

Laguna κουζίνα
2)Λειτουργικότητα και χωρητικότητα

Είμαστε περήφανοι για την λειτουργικότητα των κουζινών μας και την εργονομία σε κάθε βήμα του

 

σχεδιασμού – για να το θέσω απλά – κάνουμε διαθέσιμο το χώρο σας και πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αποθήκευση, τη χρηστικότητα και τη καλύτερη αξιοποίηση του. Πολλοί άνθρωποι υποτιμούν το χώρο της αποθήκευσης που απαιτείται. Π.χ. που θα χωρέσει μια μεγάλη κατσαρόλα ή το μίξερ σας ? Πολλοί επίσης δεν γνωρίζουν ότι τα γωνιακά ντουλάπια μπορούν να γίνουν πιο εύχρηστα με έναν μηχανισμό που απλά θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε κάθε πτυχή της κουζίνας σας, ακόμα και να αξιοποιήσουμε εκείνο τον «άχρηστο χώρο» πάνω από το ψυγείο!

woodify προσφορά pyramis

 

3) Θέση Ηλεκτρικών συσκευών

Αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι, αν δεν έχετε πολύ χώρο. Ο γενικός κανόνας είναι να ακολουθήσουμε αυτό που εμείς οι σχεδιαστές αποκαλούμε «τρίγωνο της κουζίνας», μέσα στο οποίο βρίσκεται το ψυγείο, ο νεροχύτης και ο φούρνος / εστίες νοητά σε κάθε μια από τις 3 γωνίες του. Το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο ανάμεσα σε αυτές τις συσκευές, για να γίνεται πιο εύκολα η προετοιμασία του φαγητού αλλά και η καθαριότητα μετέπειτα. Προσοχή όμως όχι πάρα πολύ χώρο… δεν θέλετε να διανύεται μεγάλη απόσταση για να βγάλετε ας πούμε ένα ζεστό ταψί από το φούρνο! Σαν ειδικοί στον τομέα μας, ζητάμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και βρίσκουμε έξυπνους τρόπους για να ενσωματώσουμε απλά πράγματα όπως φούρνους μικροκυμάτων και καφετιέρες για να ελευθερώσετε χώρο στον πάγκο σας.

 

Las Teresitas κουζίνα

4) Πάτωμα

Για το πάτωμα της κουζίνας σας θα χρειαστείτε κάποιο πλακάκι ή μάρμαρο – όπως και με την πλάτη, και αυτό πρέπει να εξεταστεί από κάθε άποψη της λειτουργικότητας, καθώς και της αισθητικής. Έχετε παιδιά; Ίσως χρειάζεστε κάτι ανθεκτικό, που να μπορείτε να το καθαρίσετε αλλά και να το αντικαταστήσετε αν χρειαστεί εύκολα. Περπατάτε ξυπόλητοι; Σκεφτείτε την ενδοδαπέδια θέρμανση αλλά αποφύγετε οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι τραχύ κάτω από το πόδι.

 

 

5) Ηλεκτρικές πρίζες και διακόπτες

Είναι απαραίτητο, αλλά δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα μεγάλο λευκό πλαστικό πολύμπριζο που βρίσκεται πάνω στον πάγκο σας ή ακόμα χειρότερα κρέμεται από τη μια και μοναδική πρίζα της κουζίνας σας. Φροντίστε λοιπόν οι πρίζες αλλά και οι διακόπτες να είναι αρκετοί και σε θέσεις που να σας βολεύουν.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Περισσοτερα
Αρθρα

Scroll to Top